מלטודקסטרין
(Maltodextrin)
האינדיגו - משקה האנרגיה, מכיל מלטודקסטרין המופק בהליך של הידרוליזה של מוצרים המכילים עמילן כגון:
תירס, תפוח אדמה או חיטה.
המידע באתר מוגש לנוחותכם מויקפידיה - מלטודקסטרין
המלטודקסטרין הוא רב סוכר המופק כתוסף מזון נפוץ במזון מעובד בד"כ.
מלטודקסטרין (באנגלית: Maltodextrin) הוא רב-סוכר המופק על ידי הידרוליזה של עמילן ומשמש כתוסף מזון שכיח במזון מעובד.
התוצר משמש לרוב כממתיק מלאכותי. מתיקותו משתנה בהתאם להפקתו. הדרך הנפוצה ביותר להפקתו היא מהידרוליזה של עמילן חיטה או תירס.
מלטודקסטרין מורכב משרשראות דקסטרוז (D-גלוקוז) המכילות עד 17 יחידות גלוקוז הקשורות בקשר גליקוזידי. יחס הדקסטרוז נע בין 3 ל-20. ככל שערך הדקסטרוז עולה, כך עולה מתיקות ומסיסות התוצר.
מלטודקסטרין מופק מהידרוליזה של כל מוצר המכיל עמילן כגון: חיטה, תירס, תפו"א. החומר המופק הוא אבקה היגרוסקופית לבנה העוברת תהליך ייבוש בריסוס.
מלטודקסטרין עשוי לגרור תופעות לוואי אצל אנשים בעלי אלרגיות למוצרי המזון שמהם מפיקים מלטודקסטרין, לדוגמה חולי צליאק עשויים לפתח אלרגיה למלטודקסטרין המופק מחיטה.
חשוב שחולי צליאק יתיעצו עם רופא המשפחה לפני שהם בוחרים להשתמש במשקה האנרגיה שלנו או כל משקה אנרגיה אחר.
יש לציין כי המלטודקסטרין נחשב לפחממה מורכבת, והוא מעולה לספורטאים היות והיא נספגת מהר.
נועה לייטרר - דיאטנית קלינית - B.Sc.nutr. R.D מסבירה באתר דוקטורס:
מלטודקסטרין הוא רב-סוכר, כלומר פחמימה (שרשרת ארוכה של סוכרים). רב-סוכר אינו מתוק אך מספק קלוריות באותה מידה.
פחמימות הן אב מזון עיקרי ואינן מזיקות לבריאות (כאשר אוכלים במידה...).
מלטודקסטרין אינו חומר משמר ואינו מזיק.
נועה היא דיאטנית קלינית B.Sc.nutr. R.D בוגרת בית הספר למדעי התזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות של האוניברסיטה העברית.
עובדת במרכז הרפואי רמב"ם מזה כ- 9 שנים. מתמחה בתחום פדיאטריה. עובדת במחלקת טיפול נמרץ ילדים ובמחלקה ההמטו- אונקולוגית לילדים.
בוגרת קורס מומחיות בהנקה ותזונת התינוק הבריא. התמחות בטיפול בסוכרת נעורים.